Menu Sluiten

Intervisie voor artsen (in opleiding)

Als arts maak je veel mee op de werkvloer. Er is weinig tijd om hierbij stil te staan.
Het is belangrijk om deze ervaringen te kunnen delen. Door samen stil te staan bij wat je bezighoudt, ervaar je steun, minder stress en behoudt je meer werkplezier. Intervisie is een waardevol instrument omdat je op een gestructureerde manier kunt leren van elkaars werkvraagstukken. Flonk coaching biedt externe, onafhankelijke begeleiding van jouw intervisiegroep.

Inzicht en oplossingen

Tijdens intervisie kijken we samen naar vragen en problemen. Dit zorgt voor nieuwe aanpakken, oplossingen en inzicht in je eigen leer- en denkproces. Dit heeft een positieve uitwerking op je manier van werken. Door het delen van zaken uit de werkpraktijk levert de bespreking van een casus voor de andere deelnemers vaak evenveel op als voor de casusinbrenger zelf. Hierdoor is intervisie een waardevolle aanvulling op het cursorisch onderwijs. Tevens levert intervisie een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van jou als arts en daarmee aan de competentie Medisch Leiderschap.

Onderwerpen voor intervisie

  • Casuïstiek die veel indruk heeft gemaakt
  • Geven en ontvangen van feedback
  • Verantwoordelijkheid; waar ligt mijn grens?
  • Samenwerking en conflicten met collega’s en/ of patiënten
  • Werkdruk: is werk-privé in balans?
  • Omgaan met klachten
  • Angst voor fouten

Werkwijze intervisie

Als externe begeleider zorgt Flonk coaching ervoor dat deelnemers zich volledig op de inhoud kunnen concentreren. Door het bieden van een goede en veilige leeromgeving levert intervisie meer op voor de deelnemers. Vrijwillige deelname is een voorwaarde voor het slagen van intervisie.

Een intervisiegroep bestaat idealiter uit vijf tot zeven personen. Het is belangrijk om als groep regelmatig samen te komen om het beste te kunnen profiteren van intervisie. In overleg stellen we een frequentie van vier tot zes weken vast. Een intervisie bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur.

Interesse?

Heb je behoefte aan een externe, onafhankelijke begeleider van jouw intervisiegroep? Neem dan vrijblijvend contact op.